Algses originaalretseptis on peamiseks koostisosaks mahlakas õun, erinevalt tänapäeval levinud müslidest. Väga maitsev ja mahlane müsli sobib hästi näiteks tasakaalustatud hommikusöögiks.

“Bircher müsli” autoriks on dr Maximilian Oskar Bircher-Benner (1867-1939), kes oli oma eluajal toitumise ja meditsiini valdkonnas omamoodi pioneer. Kui 1900ndatel peeti peamiseks ning kõige väärtuslikumaks toiduaineks liha, siis Dr Bircher-Benner soovitas tarbida rohkem teravilju ning puu- ja köögivilju. Vaatamata sellele, et kolleegid tema soovitustega ei nõustunud, oli Dr. Benner veendunud, et tervishoid on midagi enamat kui vaid ravimid. Pidades oluliseks igapäevast liikumist ja täisväärtuslikku toitumist, rakendas ta neid põhimõtteid oma Zürichis asuvas kliinikus.

Vaja läheb:
  • 300 g hapukamat õuna
  • 30 g täisterakaerahelbeid
  • 100 g vett
  • 25 g purustatud pähkleid ja/või mandleid
  • 50 g maitsestamata jogurtit (5%)
  • 15 g mett
  • 20 g sidrunimahla
Valmistamine:

Pane kaerahelbed ööseks vette likku. Vahetult enne söömist sega kaerahelbed maitsestamata jogurti ja sidrunimahlaga. Riivi sisse õun (koos koore ja seemnetega), lisa pähklid ja/või mandlid ning mesi. Põhirõhk on õuntel, mitte kaerahelvestel. Söö hommikusöögiks, õhtusöögiks või lõunasöögi eelroana.

UUED RETSEPTID SINU E-MAILILE