Kui kaerahelbepuder või võileivad on ära tüüdanud, siis ülimaitsev hommikusöök on ka chia puding. Lisaks heale maitsele kubiseb see toit põletikku alandavatest oomega-3-rasvhapetest, seleenist, magneesiumist, kaaliumist ja kaltsiumist.

Chia seemnetes on rohkem antioksüdante kui samas koguses mustikates. Suure tõenäosusega paneb ka kõhu hästi läbi käima, kuna sisaldab rohkem kiudaineid kui kliid.

Koostisained:
  • 1 tass vett
  • 1/4 tassi chia seemneid
  • 1/4 tassi kookoshelbeid
  • 1/4 tassi India pähkleid (vähemalt 1 tund leotatud)
  • 2 pehmet datlit
  • kaneeli, nelki, vanilli
  • 1/2 tl jahvatatud ingverit
  • puuvilju või marju
Valmistamine:

Pane kookos ja chia kaussi, sega läbi, aseta kõrvale. Ülejäänud ained blenderda püreeks. Vala kaussi, sega hoolikalt läbi. Lase veidi seista, sega uuesti. Valmis umbes 20 minuti pärast, kui chia on paisunud. Kaunistuseks lisa puuviljatükke või marju.

UUED RETSEPTID SINU E-MAILILE