Hurmaa-kurkumiinipuder on hea alternatiivne viis muuta enda hommikusöök mitmekülgsemaks ja erilisemaks. Hurmaa mesimagus maitse pakub meile suurepärast maitseelamust ning varustab meid vajaliku esmase energiaga. Kurkumiin annab pudrule kirka isutõstva värvuse ja peale selle on ta väga kasulik maitseaine, mis tõhustab immuunsüsteemi vastupanuvõimet ning organismi puhastumisprotsesse toksiinidest.

Tee enda puder veidi teisiti! Tee see isuäratavaks kurkumiini värvilisuse ja hurmaa magusa maitsega!

Koostisained 2 hommikupudru tarvis:
  • 1 kruus täisterakaerahelbeid (vajadusel gluteenivabad)
  • 1 spl linaseemneid
  • 1 kruus kookospiima (sobib ka sojapiim/ kaerapiim)
  • 2 keskmise suurusega hurmaad
  • 1 tl jahvatatud kurkumiini
  • 1/2 tl jahvatatud kaneeli
  • 1 väike tükk ingverit
  • näpuotsaga meresoola
  • soovi korral mett (üldjuhul piisab hurmaa magususest)
Valmistamine:

Blenderda hurmaa, ingver, kaneel ja kurkumiin kookospiimas hoolikalt vedelaks massiks. Aseta kahte pudrukaussi täisterakaerahelbed ja linaseemned. Sellele kalla peale püreestatud hurmaa-kurkumiinisegu ja sega hoolikalt. Lase seista külmas vähemalt 30 minutit. Nii tõmbavad kõik maitsed ühtlaselt kaerahelvestes läbi ja need muutuvad mõnusaks poolpehmeks. Võib valmistada ka eelneval õhtul. Hea variandina kaasa võtmiseks, kui hommikul ei ole aega süüa teha!

Saab valmistada ka soojalt. Selleks keeda kaerahelbed vees pehmeks ja lisa püreestatud hurmaa-kurkumiinisegu, linaseemned ja kuumuta tulel veidi aega kuni puder on ühtlaselt soojenenud.

Serveeri hurmaaviilude ja teiste maitsvate puuviljadega. Head isu! :)

UUED RETSEPTID SINU E-MAILILE