See kookosene toortort kaunistab igat pidulauda ning meelitab magusasõprade maitsemeeli.

Vahel tahaks vaheldust tavapärastele kookidele ja küpsetistele, millega sõpru pidulaual üllatada. Samuti sobib see tort kõigile neile, kes ei saa süüa nisujahu (või gluteeni) ja piimatooteid. Pealegi valmib kook kiiresti nagu võluväel – aega jäägu vaid külmkapis seismiseks!

Vaja läheb (24cm vormile):
  • 100 g metspähkleid või mandleid
  • 100 g toordatleid
  • 2 spl kakaod või šokolaadihelbeid
  • 150 g leotatud india pähkleid
  • 300 g kookoshelbeid
  • 1 purk kookospiima (tahket osa)
  • 3 spl vahtrasiirupit
  • 1 spl sidrunimahla
  • 75 g Bitteri šokolaadi (tooršokolaadi)
  • 1 spl kookosõli
Valmistamine:

Purusta pähklid köögikombainis (või saumikseriga) ja sõtku datlitega ühtlaseks massiks. Kui kasutad tavalisi kuivatatud datleid, siis lase neil vees paar tundi liguneda, et nad pehmeneksid ja kurna veest. Lisa pähkli-datli segule kakaod (toorkakaod või tavalist nö magustamata) või šokolaadihelbeid. Pressi kogu mass koogivormi põhjaks. Püreesta indiapähklid, sega hulka kookoshelbed ja –piima tahke osa, veidi väskelt pressitud sidrunimahla ning vahtrasiirup. Vala segu koogipõhjale ja hoia vähemalt 2 tundi külmas. Sulata vesivannil šokolaad ja kookosõli ning nirista koogile. Hoia kooki veel 30 min külmas. Soovi korral kaunista näiteks värskete maasikatega ja/või melissi lehtedega.

Head nautimist!

UUED RETSEPTID SINU E-MAILILE