Tõeliselt mahlased muffinid, kus porgandiga juba ei koonerda. Selleks, et uskuda nende headusse, tuleb see retsept lihtsalt ise järgi proovida!

Kui köögivilju “peidetakse” enamasti soolastesse toitudesse, siis siin on maitsev tõestus, et köögiviljad sobivad ka magusatesse toitudesse! Porgandi mahlasus koos muskaatpähkli ja kaneeliga on kooslus, mis viib keele alla.

Vaja läheb:
  • 150 g täisterajahu
  • 50 g palmisuhkrut
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl riivitud muskaatpähklit
  • 1 tl kaneeli
  • 0,5 tl soola
  • 80 g täisterakaerahelbeid
  • 20 g rosinaid
  • 35 g oliiviõli
  • 1 tk suur muna
  • 1 dl piima
  • 1 tk küpse banaan
  • 300 g porgandit
Valmistamine:

Puhasta ja riivi peene riiviga porgandid. Riivi muskaatpähklist vajalik kogus (kui ei kasuta riivitud muskaatpähklit). Pese rosinad. Koori banaan ja suru kahvliga eraldi kausis või taldrikul puruks.

Sega omavahel jahu, suhkur, küpsetuspulber, muskaatpähkel ja sool. Nisujahu asemel võid kasutada kaera-, maisi-, riisijahu (kõiki võrdses osas) või asendada osa nisujahust nt kaerajahuga (ka kaerakliidega). Seejärel lisa neile kaerahelbed ja rosinad. Viimaks sega juurde õli, muna, piim, riivitud porgand ja purustatud banaan. Soovi korral võid lisada juurde ka purustatud pähkleid. Sega ühtlaseks ning jaota tainas 12 muffinivormi vahel. Küpseta 200 kraadi juures ca 25-30 minutit.

Retsepti inspiratsioon on pärit Silja Luide blogist Jagatud Rõõm.

Üks muffin (ca 80 g) annab 150 kcal.

UUED RETSEPTID SINU E-MAILILE