Kui oled muna vastu allergiline või väldid seda mõnel muul põhjusel, siis see hõrk ja õhuline banaanileib on just sinu maitsele!

Magus banaanileib, mis küpsetatud ilma munata, sobib oma keeksise struktuuri poolest iga magusa küpsetise austaja lauale. Püüa siis korraga kõike mitte ära süüa 🙂

Vaja läheb:
  • 4 keskmist banaani
  • 165 g kaerahelbeid (või kaerajahu)
  • 50 g kookospalmisuhkrut
  • 50 g naturaalset maapähklivõid
  • 15 g jahvatatud linaseemneid või chia seemneid
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl söögisoodat
  • 2 tl õunaäädikat
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 0,5 tl soola
Valmistamine:

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega väikses kausis jahvatatud linaseemned või chia seemned koos 6 spl veega. Sega ühtlaseks ja jäta kõrvale 5-10 minutiks. Seejärel jahvata 130 g kaerahelbeid blendris või köögikombainis peeneks (võid kasutada ka valmis kaerajahu). Aseta kaerajahu keskmise suurusega kaussi ja lisa sinna küpsetuspulber, söögisooda, ülejäänud 35 g kaerahelbeid, sool ning sega kuivained hoolikalt läbi. Teises kausis purusta 3 banaani kahvliga ühtlaseks massiks. 1 banaan jäta kaunistamiseks. Purustatud banaanimassile lisa pähklivõi, kookospalmisuhkur, õunaäädikas, vanilliekstrakt ja eelnevalt likku jäetud linaseemne või chia seemne mass. Lisa neile omakorda kuivainesegu ning sega hoolega ühtlaseks massiks.

Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud leivavormi. Kaunista enne kõrvale tõstetud banaaniga. Küpseta 180-kraadises ahjus 60-70 min või kuni banaanileib on kuldpruun. Võta leib ahjust ning lase 10 min jahtuda. Alles seejärel eemalda leivavormist ja lase täisesti ära jahtuda. Leib säilib õhukindlas karbis kuni 7 päeva.

Seda võib küpsetada ka väikestes muffinivormides, kuid siis arvesta küpsetamisele aega ~ 20-30 minutit.

UUED RETSEPTID SINU E-MAILILE