Antud koogis on jahu asemel kasutatud musti ube, mis muudab glükeemilist koormust tublisti madalamaks. See tähendab, et seda ahvatlevat šokolaadikooki võivad rahuliku südamega nautida ka kaalulangetajad. 🙂

Ja maitsev ta on! Keegi pole veel aru saanud, et seal oad sees on.

Koostisained:
  • 3 purki musti ube
  • 30 g toorkakaod
  • 2 muna
  • 1 munavalge
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/2 tl soodat
  • 1 spl kookosõli
  • magustajat vastavalt maitsele (agaavisiirup/mesi/stevia vms)
  • 2 spl mandlipiima (või muud taimset piima)
  • 200 g mustikaid või vaarikaid
Valmistamine:

Loputa oad, pane seejärel kõik koostisosad peale marjade blenderisse või köögikombaini ning sega ühtlaseks massiks. Seejärel kalla segu vormi (nt 20×20 cm), peale puista marjad. Ahi kuumuta 180 kraadini ning küpseta kooki umbes 35 minutit. Tegemist on tõsiselt šokolaadise maiusega, mille juurde sobivad ideaalselt näiteks maasikad.

Foto: Karita Laugus

UUED RETSEPTID SINU E-MAILILE