Antud koogis on jahu asemel kasutatud musti ube, mis muudab glükeemilist koormust tublisti madalamaks. See tähendab, et seda ahvatlevat šokolaadikooki võivad rahuliku südamega nautida ka kaalulangetajad. :)

Ja maitsev ta on! Keegi pole veel aru saanud, et seal oad sees on.

Koostisained:
  • 3 purki musti ube
  • 30g toorkakaod
  • 2 muna
  • 1 munavalge
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/2 tl soodat
  • 1 spl kookosõli
  • magustajat vastavalt maitsele (agaavisiirup/mesi/stevia vms)
  • 2 spl mandlipiima (või muud taimset piima)
  • 200g mustikaid või vaarikaid
Valmistamine:

Loputa oad, pane seejärel kõik koostisosad peale marjade blenderisse või köögikombaini ning sega ühtlaseks massiks. Seejärel kalla segu vormi (nt 20×20 cm), peale puista marjad. Ahi kuumuta 180 kraadini ning küpseta kooki umbes 35 minutit. Tegemist on tõsiselt šokolaadise maiusega, mille juurde sobivad ideaalselt näiteks maasikad.

Musti ube leiab näiteks Prismast (Organic firma toode).

UUED RETSEPTID SINU E-MAILILE