Šokolaadimaia tšiiapuding

Pisikesed rasvarikkad tšiiaseemned hoiavad tänu suurele kiudainesisaldusele veresuhkrutaseme stabiilse. Kuna neil on erakordne võime siduda vett, on tšiiaseemned head abimehed ka suurema vedelikukaotuse korral, mis tekib sportimisel. Lisaks on tšiiaseemned üsna suure energiasisaldusega, rikkad oomega-3-rasvahepete poolest ja sisaldavad ka kõiki üheksat aminohapet.

Peame aga hoiatama, et ei maksa ära ehmatada, kui puding osutub sõltuvusttekitavaks ja ühe portsjoni asemel kogemata kaks ära sööte. 🙂

Koostisained:
  • 30 g tšiiaseemneid
  • 15 g mandleid
  • 1 banaan
  • 1 spl kakaod
  • vanilli
  • 80 g mandlijooki
  • 180 g maasikaid
Valmistamine:

Jahvata mandlid, seejärel lisa banaanitükid ja püreesta. Lisa kakao, vanill, mandlijook ja tšiiaseemned ning sega ühtlaseks massiks. Söö kohe või jäta mõneks ajaks paksenema. Serveeri maasikatega.

Retsept leitav ka “Sportlase toitumise käsiraamatus”.