Kategooria: Põhiroad

Toitumisnõustaja

Tummine kikerhernesupp

Maitsekas taimne supp, millele tomat lisab mõnusat hapukust. Sisaldab rohkelt kiudaineid, kaaliumi, tsinki, vaske, folaate, A-, E- ja B-grupi vitamiine.

[ Loe edasi ➠ ]
Läätsesupp

Selge läätsesupp

See 15 minutiga valmiv supp on lihtsate koostisosadega ja sisaldab rohkelt rauda, vaske, A-, C-, B6- ja B12 vitamiini.

[ Loe edasi ➠ ]
Toitumisnõustaja

Kõrvitsakarri riisiga

Särav kõrvitsakarri pakub imelisi maitsenaudinguid külmadel talveõhtutel ja on suurepärane vaheldus pühade ajal tavapärastele jõuluroogadele! Kõrvitsa erkoranži koore all peitub hulgaliselt kiudaineid, vitamiine ja mineraale.

[ Loe edasi ➠ ]

Peedikotletid särtsaka bataadipüreega

Punapeedil on hulgaliselt häid omadusi, sisaldades mitmeid olulisi mineraalaineid, vajalikke antioksüdante ja immuunsüsteemi toetavaid vitamiine. Miks mitte muuta tavapärased kotletid mahlasemaks ja maitsvamaks just meie koduamaise punapeediga?

[ Loe edasi ➠ ]
Riisinuudlisalat kanaga

Riisinuudlisalat kanaga

Maitsev riisinuudlisalat kanaga sobib imehästi tavalise pasta asemel ja nii gluteeni- kui laktoositundlikele!

[ Loe edasi ➠ ]

Riisinuudlid brokoli-hernepestoga

Miks mitte pasta bolognese või ketšupiga makaronide asemel vahelduseks hoopis seda mõnusalt kreemist ja kergelt küüslaugust rooga valmistada? Kui talvisel ajal saad koostisosana kasutada küüslauku, siis kevadel tasub metsa alt värsket karulauku korjata.

[ Loe edasi ➠ ]
Kookoskana

Kookoskana riisiga

Kookoskana, tõeline hittroog, on üllatav ja maitsev vaheldus koorestele kanaroogadele. Karri, kana ja kookos annavad kokku parima koosluse. Tänu vürtsikale karrile sobib see toit suurepäraselt just külmadeks talveõhtuteks.

[ Loe edasi ➠ ]

Küüslaugune krevetiwok

Rohke küüslaugu, tšilli ja sidruniga kuumutatud krevetid annavad äärmiselt mõnusa maitseelamuse ning löövad ka keha soojaks. Maitsev ja vürtsine krevetiwok sobib hästi nii lõunaks kui ka kergeks õhtusöögiks. Kui soovid toekamat lõunat, siis lisa juurde riisinuudleid, samas ilma nendeta saad kergema õhtusöögi.

[ Loe edasi ➠ ]

Krõbe kala chia- ja seesamiseemnetega

Miks mitte kasutada jahu ja riivsaia asemel paneerimiseks hoopis seemneid?

[ Loe edasi ➠ ]

Ahvatlev bataadipüree

Bataat ehk maguskartul on lehtertapi perekonda kuuluv taimeliik, mis on tavalisele kartulile sarnane tärkliserohke mugul, mis värvuselt meenutab hoopis porgandit. Kuna bataat kuulub teise perekonda kui meile tuttav tavaline kartul (maavitsaline), siis on ta tihti sobiv ka neile, kes toidutalumatuse tõttu kartulit süüa ei saa.

[ Loe edasi ➠ ]

Hirsi-köögiviljahautis

Sellel nädalavahetusel valmis üks imemaitsev hirsi-köögivilja hautis, mille retsepti hea meelega ka teile jagan. Seekord katsetasin Lux’i haudepotti. Sama hästi saab seda ilmselt valmistada ka malmpotiga puuahjus või kasvõi tavalise potiga.

[ Loe edasi ➠ ]

Riisinuudlid brokoli-mandlipestoga

Nuudlid tomatipastaga on juba ära tüüdanud? Proovi seda imemaitsvat brokoli-mandlipestot!

[ Loe edasi ➠ ]