Kategooria: Põhiroad

Tartasalat serveerituna kirsstomati ja rukolaga

Tatrasalat

Kui tavaliselt serveeritakse tatart lihtsalt prae lisandina, siis tegelikult saab tatrast valmistada ka imemaitsvaid salateid.

[ Loe edasi ➠ ]
Püreesupp bataadi, herneste ja seemnetega tervislikku päeva

Bataadi-hernepüreesupp

Bataadi magusus ja herne värskus annavad kokku ühe mõnusalt kreemise supi, mis oma erkrohelise värviga pakub ka rohkelt silmailu. Lisades seemneid ja võttes viilu rukkileiba kõrvale, saad ühe küllastava toidu, kuid meeldivalt kerge enesetunne jääb püsima. [ Loe edasi ➠ ]

Pastasalat värske basiilikupestoga

Värske ja toitev pastasalat on suurepäraseks vahelduseks koorestele ning tomatikastmega pastadele. Värskelt tehtud basiilikupesto annab sellele pastale imelise värskuse, mis üllatab ja hellitab su maitsemeeli!

[ Loe edasi ➠ ]

Oa-kanapallid köögiviljadega

Valmista oma traditsioonilised kotletid seekord hoopis uudset viisi, kasutades lisandiks ube ja rohkelt köögivilju. Lõpptulemus on väga mahlane ja maitsev!

[ Loe edasi ➠ ]
Hernesupp

Hernepüreesupp

Ei saa vastlapäeval ilma hernesupita!

[ Loe edasi ➠ ]

Kookospiimane kana-nuudlisupp

Mis oleks hetkel mõnusam kui üks soojendav ja toitev supp! Sobib ideaalselt gluteeni- ja piimavaba toitumise korral.

[ Loe edasi ➠ ]

Täidetud paprikad šampinjonidega

Võta kaks värvikirevat paprikat täisväärtuslikuks põhitoidukorraks või haara üks paprika vahepalaks!

[ Loe edasi ➠ ]

Teistmoodi wrap

See värskusest pakatav portsjon sobib hästi kaasahaaratavaks lõunasöögiks ning loomulikult ka õhtusöögiks.

[ Loe edasi ➠ ]

Gremolata vokiroog

Gremolata on Itaalia maitsesegu, mis koos köögiviljadega loob mõnusa koosluse. Köögiviljavokis on väga hea ära kasutada alles jäänud köögiviljajupid 😉

[ Loe edasi ➠ ]

Kurkumikana guacamole ja bataadifriikatega

Tšilline eine vürtsisõbrale – sobib nii lõuna- kui ka õhtusöögiks!

[ Loe edasi ➠ ]

Läätse-riisi hautis fenkoliga

Läätse-riisi hautis fenkoliga sobib väga hästi mõnusaks õhtusöögiks ning veelgi enam – väga hästi kaasavõetavaks lõunasöögiks!

[ Loe edasi ➠ ]
Hapukapsapannkoogid

Hapukapsapannkoogid

Jõulude üheks lahutamatuks toiduks on ikka olnud hapukapsas. Selle asemel, et seda traditsioonilisel viisil prae kõrvale serveerida, on siin sulle üks vahva idee – hapukapsapannkoogid!

[ Loe edasi ➠ ]
Vokitud köögiviljad

Vokitud köögiviljad kala ja kinoaga

Maitsetest pungil mahlane vokiroog uskumatult tavapäraste koostisosadega ja üllatavalt lihtsalt valmistatav!

[ Loe edasi ➠ ]
Peedipüreesupp

Kookosene peedipüreesupp

Särtsakalt sügavpunane ja imemaitsev peedipüreesupp lihtsalt tuleb järele proovida!

[ Loe edasi ➠ ]
Krevetipasta

Krevetipasta kooreses tomatikastmes

Isutab ühe maitsva pasta järele? Aga palun… traditsioonilise pasta bolognese asemel vahelduseks üks köögiviljarohke ning maitseküllane krevetipasta. Kiire elutempoga inimestele hästi sobiv, kuna valmib siuh-sauh kiiresti.

[ Loe edasi ➠ ]
Püreesupp kanaga

Püreesupp kanaga

Mõnus sügisene püreesupp, mis üllatab oma kreemisuse ja soojusega, täites samal ajal hästi ka kõhtu.

[ Loe edasi ➠ ]
Kalasupp

Lõhesupp

Suppi, kalasuppi palun! Kiiremat ja lihtsamat supiretsepti annab välja mõelda. Köögiviljad puljongiga potti ning kui kõik muu on valmis, siis läheb sisse ka kala, mis küpseb umbes 10 sekundiga. Ja voilà! Imeline õhtusöök ongi olemas ning hilisem kergustunne samuti tagatud.

[ Loe edasi ➠ ]
Toitumisnõustaja

Tummine kikerhernesupp

Maitsekas taimne supp, millele tomat lisab mõnusat hapukust. Sisaldab rohkelt kiudaineid, kaaliumi, tsinki, vaske, folaate, A-, E- ja B-grupi vitamiine.

[ Loe edasi ➠ ]
Läätsesupp

Selge läätsesupp

See 15 minutiga valmiv supp on lihtsate koostisosadega ja sisaldab rohkelt rauda, vaske, A-, C-, B6- ja B12 vitamiini.

[ Loe edasi ➠ ]
Toitumisnõustaja

Kõrvitsakarri riisiga

Särav kõrvitsakarri pakub imelisi maitsenaudinguid külmadel talveõhtutel ja on suurepärane vaheldus pühade ajal tavapärastele jõuluroogadele! Kõrvitsa erkoranži koore all peitub hulgaliselt kiudaineid, vitamiine ja mineraale.

[ Loe edasi ➠ ]
Peedikotletid

Peedikotletid särtsaka bataadipüreega

Punapeedil on hulgaliselt häid omadusi, sisaldades mitmeid olulisi mineraalaineid, vajalikke antioksüdante ja immuunsüsteemi toetavaid vitamiine. Miks mitte muuta tavapärased kotletid mahlasemaks ja maitsvamaks just meie koduamaise punapeediga?

[ Loe edasi ➠ ]
Riisinuudlisalat kanaga

Riisinuudlisalat kanaga

Maitsev riisinuudlisalat kanaga sobib imehästi tavalise pasta asemel ja nii gluteeni- kui laktoositundlikele!

[ Loe edasi ➠ ]

Riisinuudlid brokoli-hernepestoga

Miks mitte pasta bolognese või ketšupiga makaronide asemel vahelduseks hoopis seda mõnusalt kreemist ja kergelt küüslaugust rooga valmistada? Kui talvisel ajal saad koostisosana kasutada küüslauku, siis kevadel tasub metsa alt värsket karulauku korjata.

[ Loe edasi ➠ ]
Kookoskana

Kookoskana riisiga

Kookoskana, tõeline hittroog, on üllatav ja maitsev vaheldus koorestele kanaroogadele. Karri, kana ja kookos annavad kokku parima koosluse. Tänu vürtsikale karrile sobib see toit suurepäraselt just külmadeks talveõhtuteks.

[ Loe edasi ➠ ]

Küüslaugune krevetiwok

Rohke küüslaugu, tšilli ja sidruniga kuumutatud krevetid annavad äärmiselt mõnusa maitseelamuse ning löövad ka keha soojaks. Maitsev ja vürtsine krevetiwok sobib hästi nii lõunaks kui ka kergeks õhtusöögiks. Kui soovid toekamat lõunat, siis lisa juurde riisinuudleid, samas ilma nendeta saad kergema õhtusöögi.

[ Loe edasi ➠ ]

Krõbe kala chia- ja seesamiseemnetega

Miks mitte kasutada jahu ja riivsaia asemel paneerimiseks hoopis seemneid?

[ Loe edasi ➠ ]

Ahvatlev bataadipüree

Bataat ehk maguskartul on lehtertapi perekonda kuuluv taimeliik, mis on tavalisele kartulile sarnane tärkliserohke mugul, mis värvuselt meenutab hoopis porgandit. Kuna bataat kuulub teise perekonda kui meile tuttav tavaline kartul (maavitsaline), siis on ta tihti sobiv ka neile, kes toidutalumatuse tõttu kartulit süüa ei saa.

[ Loe edasi ➠ ]

Hirsi-köögiviljahautis

Sellel nädalavahetusel valmis üks imemaitsev hirsi-köögivilja hautis, mille retsepti hea meelega ka teile jagan. Seekord katsetasin Lux’i haudepotti. Sama hästi saab seda ilmselt valmistada ka malmpotiga puuahjus või kasvõi tavalise potiga.

[ Loe edasi ➠ ]

Riisinuudlid brokoli-mandlipestoga

Nuudlid tomatipastaga on juba ära tüüdanud? Proovi seda imemaitsvat brokoli-mandlipestot!

[ Loe edasi ➠ ]