Gremolata on Itaalia maitsesegu, mis koos köögiviljadega loob mõnusa koosluse. Köögiviljavokis on väga hea ära kasutada alles jäänud köögiviljajupid 😉

Tänu rikkalikule C-vitamiini sisaldusele sobib petersell ideaalselt meie toidulauale. Selles on ka A- ja K- vitamiini ning folaate.

Vaja läheb:
  • 220 g bataati
  • 80g kanafileed
  • 15 g peterselli
  • 50 g suvikõrvitsat
  • 50 g kapsast
  • 50 g porgandit
  • 50 g paprikat
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 tl sidrunimahla
  • 10 g oliiviõli
  • rohelist sibulat
  • tilli
  • soola, pipart
Valmistamine:

Esmalt koori umbes pool maguskartulit, lõika suupärasteks juppideks. Kuumuta potis vesi keemiseni ning keeda maguskartulilõike 8-10 minutit kuni need on peaaegu pehmed.

Seejärel valmista gremolata segu: haki petersell, küüslauk peeneks ja sega see sidrunimahla (ja soovi korral koorega) ning oliiviõliga.

Voki jaoks prae oliiviõlis kanatükid, soovi korral lisa veidikene soola ja pipart. Kui need on peaaegu valmis, kuumuta samal pannil ka porgand, suvikõrvits, paprika ja kapsas (köögiviljad jäävad krõmpsud). Lisa sinna juurde ka maguskartul ning sega voki sisse ka gremolata segu.

Serveeri maitserohelisega ja miks mitte ka värske salatiga.

See portsjon annab ~500 kcal.

Head isu!

UUED RETSEPTID SINU E-MAILILE