Jõulude üheks lahutamatuks toiduks on ikka olnud hapukapsas. Selle asemel, et seda traditsioonilisel viisil prae kõrvale serveerida, on siin sulle üks vahva idee – hapukapsapannkoogid!

Ega need nüüd päris pannkoogid olegi, neid võiks vabal ka hapukapsakotlettideks nimetada, kuid saime idee ja inspiratsiooni Kokkama Ragnega toidublogist ning proovisime isegi järele. Uskuge – need on tõesti vahelduseks väga maitsvad ning eriti head on need soojalt ja kõrvitsaseemneõliga serveerides!

Vaja läheb:
  • 100 g hapukapsast
  • 40 g riivjuustu
  • 50 g täistera rukkijahu
  • 1 tk muna
  • 50 g hapukoort
  • 1 tk väiksem või keskmine sibul
  • 1 spl palmisuhkrut
  • soola
  • (kõrvitsaseemneõli)
Valmistamine:

Puhasta ja pruunista sibul ning pruunista kergelt pannil. Klopi lahti muna, lisa suhkur, hapukapsas, pruunistatud sibul, juust, hapukoor ja rukkijahu ning sega ühtlaseks massiks. Maitsesta soolaga. Tõsta lusikaga segust kuumale pannile paraja suurusega pätsikesed ning prae mõlemalt poolt pruuniks. Kõrvale valmista mõnus kerge salat pähklite ja seemnetega. Eriliselt hea maitsenüansi annab juurde kõrvitsaseemneõli!

Kelle jaoks kalorid olulised, siis 200 g hapukapsapannkooke annab 300 kcal.

Maitsvaid eksperimenteerimisi!

UUED RETSEPTID SINU E-MAILILE