Hernepüreesupp

Ei saa vastlapäeval ilma hernesupita!

Vastlapäev ehk lihaheitepäev on vanarahvakalendri kohaselt viimane rammusa ja rikkaliku toidu päev enne seitsmenädalast paastuaega. See kreemjas tsitruseline hernesupp on aga täiesti lihavaba ja sobib vastlapäeva nautimiseks just neile, kes vanarahva traditsioonide järgi rammusa toiduga seda tähistada ei soovi.

Vaja läheb:
  • 250 g rohelisi konservherneid või külmutatud herneid
  • 75 g kartulit
  • 75 g juursellerit
  • 25 g mugulsibulat
  • 15 g värsket basiilikut
  • 50 g kookospiima
  • 10 g sidrunimahla
  • soola, pipart
  • oliiviõli
Valmistamine:

Puhasta ja tükelda sibul ning kuumuta potipõhjas õlis mõned minutid. Koori kartulid ja juurseller ning tükelda. Lisa need koos vähese veega sibulatele, maitsesta soolaga ja keeda seni, kuni köögiviljad on pehmed. Lisa loputatud herned ja kuumuta veel mõni minut.

Kui soovid tummisemat suppi, vala ära keeduvesi, kui aga vedelamat suppi, jäta vesi alles.

Keera kuumus vähemaks, lisa basiilikulehed, sidrunimahl ja kookospiim ning püreesta kreemjaks. Serveeri basiilikulehtedega, soovi korral puista peale ka seemneid, riivjuustu või muud meelepärast.

Head isu!