Kas oled ise kunagi valmistanud kanast supipuljongit? See võtab küll aega, kuid on ootamist väärt, sest mida kauem vedelikku keeta, seda rikkalikuma maitsega puljong jääb.

Puljongit keetes tasub hoida madalat kuumust – nii valmib selge ning läbipaistev puljong. Sellesse eralduv želatiin, kondroitiin ning glükosamiin aitavad külmetuse vastu võidelda ning toetavad liigeste tööd. Kuna külmetuse hooaeg on kohe algamas, tasub juba praegu ette võtta üks kanasupi valmistamine.

Vaja läheb:
  • 140 g kanakoiba (nahaga)
  • 180 g kartulit
  • 120 g suvikõrvitsat
  • 80 g porgandit
  • 25 g mugulsibulat
  • 10 g täisterariisi
  • vett
  • soola, pipart, loorberilehte, maitserohelist
  • 1 viil rukkileiba
  • õhuke kiht võid
Valmistamine:

Pane kanakoib külma vette ja lase vesi nõrgal kuumusel keema, nii et kanast hakkaks vahtu eralduma. Kui vesi on keema läinud, tõsta pott tulelt. Vala potist välja vesi, pese pott ja kana külma veega puhtaks ning vala potti uus külm vesi. Aseta kana vette ja pane pott tulele. Lisa sinna sool, pipar ning loorberileht. Maitsva puljongi saamiseks võiks seda keeta vähemalt tund aega.Kui kana on valmis tõsta ta potist välja, eemalda nahk ja luud ning tükelda. Samal ajal, kui kana keeb, puhasta ja tükelda köögiviljad.

Potti tekkinud kanapuljongisse lisa tükeldatud porgand, sibul ja suvikõrvits. Hauta need peaaegu küpseks, kuid jäta natuke krõmpsuks. Seejärel lisa loputatud täisterariis ning kooritud ja tükeldatud kartul. Kui kartul ja riis on valmis, lisa supile tükeldatud kana ning maitseroheline. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga.

Kõrvale võta viil rukkileiba ning määri peale õhuke kiht võid.

See taldrikutäis koos viilu rukkileiva ja võiga annab sulle 500 kcal.

Head isu!