Kõrvitsakarri riisiga

Särav kõrvitsakarri pakub imelisi maitsenaudinguid külmadel talveõhtutel ja on suurepärane vaheldus pühade ajal tavapärastele jõuluroogadele! Kõrvitsa erkoranži koore all peitub hulgaliselt kiudaineid, vitamiine ja mineraale.

Kõrvitsad pärinevad küll Lõuna- Ameerikast, kuid kasvavad suurepäraselt ka meie aedades. Kõrvitsa mahedamaitseline viljaliha pakub tänu kõrgele pektiinisisaldusele ergutust just soolestiku tööle ja seedeprotsessidele. Peale maitsva viljaliha sisaldab kõrvits tervislikke ja suure kalorsusega seemneid, mida saab hõlpsalt raputada toitudele nii maitselisandiks kui ka kaunistuseks.

 

Vaja läheb*:
  • 200 g kõrvitsat
  • 40 g kookospiima
  • 150 g porgandit
  • 20 g paprikat
  • 9 g kookosrasva
  • 80 g kanafileed
  • 50 g täisterariisi
  • soola
  • karrit
  • kõrvitsaseemneid

*Antud kogus on mõeldud ühele inimesele.

Valmistamine:

Koori ja tükelda kõrvits ning keeda soola ja karriga maitsestatud vees pehmeks. Vala ära keeduvesi ja püreesta kookospiimaga kreemjaks. Haki kanafilee ja köögiviljad. Esmalt pruunista kookosõlis karri ja soolaga kanafilee, seejärel lisa pannile köögiviljad. Küpseta pannil kana-köögiviljasegu nii, et köögiviljad jääksid mõnusalt krõmpsuvad. Seejärel sega kõrvitsapüreega.

Kõrvitsakarri kõrvale keeda riis ja serveeri röstitud kõrvitsaseemnetega.

Head isu!