Peedikotletid särtsaka bataadipüreega

Punapeedil on hulgaliselt häid omadusi, sisaldades mitmeid olulisi mineraalaineid, vajalikke antioksüdante ja immuunsüsteemi toetavaid vitamiine. Miks mitte muuta tavapärased kotletid mahlasemaks ja maitsvamaks just meie koduamaise punapeediga?

Kotlettide kõrvale on meie vanaemad alati ju valmistanud kartuliputru. Nii teeme ka meie, kuid vahelduseks kasutame hoopis A- vitamiini poolest külluslikku bataati ja porgandit ning särtsu andmiseks kurkumipulbrit. Magusamaitselised köögiviljad ja vürtsikas kurkum annavad suurepärase maitsekoosluse!

 

Kotlettide jaoks läheb vaja*:
    • 50 g toorest peeti
    • 80 g veisehakkliha
    • 0,5 muna
    • 10 g sibulat
    • 5 g oliiviõli
    • veidi riivsaia
    • soola
    • pipart
Bataadipüree jaoks läheb vaja*:
      • 200 g bataati
      • 50 g porgandit
      • 15 g kookospiima
      • kurkumipulbrit
      • soola

*Antud kogus on mõeldud ühele inimesele.

Valmistamine:

Koori ja riivi punapeet ning sega hakklihaga. Klopi eraldi kausis lahti muna ning vala segule. Lisa riivsai ja tükeldatud sibul, sega ühtlaselt läbi ning maitsesta soola ja pipraga. Vormi segust õhemad kotletid ning prae pannil õlis mõlemalt poolt pruuniks. Püree jaoks pane bataadi- ja porganditükid soola ja kurkumipulbriga maitsestatud vette keema. Keeda kuni pehmenemiseni, vala üleliigne vesi ära ning püreesta kookospiimaga kreemjaks.

Prae kõrvale sobivad ideaalselt hapendatud köögiviljad, mis mõjuvad toetavalt seedeprotsessidele ja suurendavad kasulike soolebakterite hulka Sinu organismis!

Head isu!