Miks mitte pasta bolognese või ketšupiga makaronide asemel vahelduseks hoopis seda mõnusalt kreemist ja kergelt küüslaugust rooga valmistada? Kui talvisel ajal saad koostisosana kasutada küüslauku, siis kevadel tasub metsa alt värsket karulauku korjata.

Toidu valmistamiseks vajad:

  • 180 g brokolit
  • 25 g herneid
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 sl külmpressitud oliiviõli
  • 15 g basiilikut
  • 20 g mandleid
  • sidrunimahla
  • 50 g riisinuudleid
  • 60 g tomatit
  • soola, pipart
Valmistamine:

Auruta brokolit koos hernestega väheses vees umbes 5 minutit. Kui brokoli on poolpehme, vala enamik vett teise potti ja tõsta pooled brokoliõisikud eraldi taldrikule. Lisa potti jäänud brokolile ja hernestele küüslauk, oliiviõli, basiilik, mandlid, maitse järgi sidrunimahla, soola ja pipart ning püreesta saumikseriga. Kalla järele jäänud brokoliveele veidi vett juurde ja lase keema, tõsta tulelt ära, lisa mõned tilgad oliiviõli ja pane nuudlid 5 minutiks vette pehmenema. Tõsta taldrikule nõrutatud ja soolaga maitsestatud riisinuudlid, peale brokolipesto, ülejäänud brokoliõisikud ning soola ja pipraga maitsestatud tomatitükid.

Mõnusat nautimist!

Retsept leitav ka “Sportlase toitumise käsiraamatus”.

TELLI UUED RETSEPTID OTSE E-MAILILE


Foto: Karita Raudkivi