Kui tavaliselt serveeritakse tatart lihtsalt prae lisandina, siis tegelikult saab tatrast valmistada ka imemaitsvaid salateid.

Selle maitsva ja kõhtutäitva salatiretsepti leidsime Sandra Vungi raamatust “Taimsed õhtusöögid” ning katsetasime ka ise järele! Aitäh, Sandra, selle retsepti eest! Tegime väikese omapoolse täienduse porgandi ja sidrunimahla osas ning jagame seda maitsvat retsepti ka Sinuga!

Vaja läheb:
  • 50 g tatart (kuivaine)
  • 60 g porgandit
  • 70 g hapukurki
  • 10 g punast sibulat
  • 60 g kooritud päevalilleseemneid
  • 1 spl balsamiäädikat
  • 1/2 spl sojakastet
  • veidi sidrunimahla
  • 60 g kirsstomateid
  • serveerimiseks lehtsalatit või rukolat
  • 1/2 tl soola
  • ca 100 ml vett
Valmistamine:

Pane tatar hommikul veega likku. Tee sama päevalilleseemnetega. Ning põhimõtteliselt on pool toiduvalmistamist juba tehtud. Õhtul töölt tulles tükelda sibul ja hapukurk ning riivi porgand. Püreesta päevalilleseemned koos sojakastme, balsamiäädika ja soolaga köögikombaini või saumikseri abil kreemjaks. Mina lisasin kastmele ka õige natuke sidrunimahla. Sega omavahel tatar, sibul, hapukurk ning riivitud porgand ning lisa neile kaste. Sega läbi ning serveeri kirsstomatite ja lehtsalati või rukolaga.

See taldrikutäis annab sulle 500 kcal.

Head isu!

UUED RETSEPTID SINU E-MAILILE