Eksootilise päritoluga artišokk on väga väärtuslik oma raviomaduste poolest, mistõttu tasuks selle viljaga tutvust teha ning seda vahel toitudesse lisada. Selleks pakume ühe tõeliselt maitsva ning mahlase toorsalati.

Algselt Etioopiast ja Egiptusest pärit artišokk on ravimtaim, mida kasutatakse diabeedi, hepatiidi, ateroskleroosi, neeru- ja maksahaiguste raviks. Artišokil on maksatalitlust ja sapisünteesi soodustav toime, lisaks tõhustab ta rasvade lõhustamist, aitab langetada kolesterooli, parandab seedimist ning soodustab liigse vedeliku väljutamist organismist.

Vaja läheb:
  • rukolat või spinatit
  • sellerit
  • kurki
  • punast sibulat
  • 3-4 konserveeritud artišokisüdant
  • oliiviõli, sidrunimahla, kurkumit, cayenne pipart
  • 4 vutimuna
  • 60 g kinoad
Valmistamine:

Haki köögivili ja sega kokku. Maitsesta tunde järgi soola, pipra, kurkumi, cayenne pipra, oliivõli ja sidrunimahlaga. Kõrvale serveeri vutimune ja kinoad.

Konserveeritud artišokisüdameid leiad paremini varustatud toidupoodidest (nt Prismast). Kes soovib, võib ka toorest artišokki valmistada, kuid selleks on vaja teada mõningaid valmistamise nüansse. Nõuandeid artišoki valmistamiseks leiad siit.

Mõnusat nautimist!

UUED RETSEPTID SINU E-MAILILE