Maitsenüansside poolest rikas suupiste sobib nii eelroaks koos salatiga kui ka suupisteks veini kõrvale. Päikesekuivatatud tomati ja seedermänniseemne pesto sobib hästi määrdeks nii riisigalettidele kui ciabattale, aga ka segatuna pastasse!

Selleks vajad:
  • karp šampinjone
  • 4 spl seedermänniseemneid
  • 50 g parmesani juustu
  • 200 g päikesekuivatatud tomateid õlis
  • 2 suuremat küüslauguküünt
  • natuke parmesani peale raputamiseks
Valmistamine:

Pane ahi sooja. Murra šampinjonidel jalg kübara küljest lahti ning aseta seenekübarad ahjuplaadile. Seenejalad kasuta ära täidises. Riivi juust. Kui soovid, võid seedermänniseemneid eelnevalt kergelt pannil röstida, kuid võid kasutada ka röstimata seedermänniseemneid. Pane seene jalad, riivitud juust, seedermänniseemned, küüslauk ja õlist nõrutatud päikesekuivatatud tomatid kaussi ning purusta saumikseriga ühtlaseks massiks. Täida kübarad tomati-parmesani seguga. Peale aseta näpuotsaga parmesani laaste. Lase ahjus küpseda kuni juust on sulanud ning seenekübar kergelt pruunistunud. Kõrvale serveeri kerge kreekapähkli-mozzarella salat! Maitsenüanssi võid täiendada lisades pestole paar lehte basiilikut!

TELLI UUED RETSEPTID OMA E-MAILILE