Tortilla kana ja läätsedega

Kana ja läätsedega täidetud tortilla on mõnus vahepala pärast tööpäeva. Kui koostisosad eelnevalt valmis küpsetatud, saavad vrapi kokkupanemisega hakkama ka lapsed, kes pärast koolipäeva näljastena koju jõuavad.

Selleks, et saada head ja maitsvat tortilla-vrappi, ei pea külastama kiirtoidukohta vaid palju tervislikuma variandi saab kokku keerata ka kodus. Kanafileetükid, keedetud läätsed ning rohkelt salatit ja aedvilju moodustavad mõnusa kõhutäie.

Vaja läheb:
  • 1 tk täisteratortilla
  • 1/2 kanakintsuliha
  • natuke cheddari juustu
  • 3 kirsstomatit
  • pool paprikat
  • suurem leht frillice salatit
  • 3-4 spl keedetud läätsesid
  • 3-4 spl maitsestamata jogurtit
  • veidi sidrunimahla
  • veidi Dijoni sinepit
  • karrit, soola, pipart
Valmistamine:

Tükelda kanaliha väikesteks tükkideks ning prae pannil kergelt pruuniks. Maitsesta kana soola ja karriga. Tükelda paprika ja tomat ning pese frillice salat. Salati jaoks sega kokku maitsestamata jogurt, sidrunimahl, Dijoni sinep, vajadusel lisa veidi soola. Kui on soov saada natuke vürtsisem kaste, võib lisada maitsestamata jogurtile magusat tšillikastet või miks mitte kasutada määrdena hoopiski mõnda head pestot.

Seda saab valmistada nii külma kui sooja roana. Külma vrapi jaoks laota tortilla lõikelauale, määri kastmega ning aseta üksteise järel peale salatileht, tükeldatud paprika, tomat, kanafilee, läätsed ja riivitud juust. Keera tortilla alumine serv natuke ülespoole ning voldi peale külgmised servad. Selleks, et tortilla paremini koos püsiks, kinnita alumine serv fooliumiga.

Sooja vrapi tegemiseks aseta tortilla pannile, kuumuta mõni minut ning keera ümber. Nüüd korda täpselt sama, mis külma vrapi puhul. Kokku voltimisel võib tortilla ainult pooleks keerata või asetada üksteise peale külgmised servad. Sellisel juhul tasub sööma hakkamisel keerata jällegi alumine serv kas fooliumisse või paberisse – nii ei pudene sisu välja.

 

Head isu!