Viimase paari kuu jooksul oleme kirjutanud mitmeid artikleid sellest, kuidas teha esimesi samme hea vormi ja soovitud tulemusteni jõudmiseks. Täpsemalt on juttu olnud harjumuste loomisest, eesmärkide seadmisest ning söömishoogude kontrollimisest. Nüüd on aeg hakata ka oma toiduvalikuid üle vaatama ning tugevat vundamenti laduma.

Uuel aastal uue hooga

Meie alateadvusesse on justkui sisse programmeeritud, et 1. jaanuaril algab uus elu ning aasta esimestel nädalatel on paljudel väga kõrge motivatsioon oma tervist ja vormi paremaks muuta. Tihti näeme aga seda, et silmnähtavaid muutusi tahetakse saavutada väga kiiresti ning võetakse korraga ette liiga suur amps. Nagu öeldakse, suur tükk ajab suu lõhki ja paraku jäävad liiga ambitsioonikad programmid kahjuks peagi pooleli. Selleks, et motivatsioon püsiks ja sa tõesti ka soovitud tulemusteni jõuaksid, tasub seada realistlikud eesmärgid ning hakata uusi harjumusi kujundama.

Üks samm korraga

Nii nagu me trepist läheme üles aste astme kaupa, tasub ka toitumise osas muudatusi ette võtta väikeste sammudena. Selle asemel, et kogu päevamenüüs täielik restart teha, võid alustuseks paika panna hommikusöögid. Üks korralik hommikueine on nii tegusa päeva kui ka hea vormi alustala.

Pakume sulle omalt poolt välja kümme hommikusöögi retsepti, mis on sobiva portsjoni suurusega ning igati täisväärtuslikud ning tasakaalustatud. Kõik retseptid on koostatud selliselt, et need annavad 500 kcal ning makrotoitained on sobivas vahekorras. Vastavalt päevasele energiavajadusele sobib istuva eluviisiga naisterahvale kenasti üks portsjon, mehed võiksid süüa pigem 1.5 kordse koguse. Valikus on nii putru, omletti, pudingut, smuutit kui ka müslit, nii et loodetavasti leiad ka sina endale midagi meelepärast.

Hakates sööma korralikku hommikusööki võid juba paari nädala pärast tunda end energilisema ja produktiivsemana. Proovi meie retseptid järele ning seejärel saad edasi tegeleda juba järgmiste toidukordadega. Samm sammult aitame sul jõuda ideaalse, tervist toetava päevamenüüni.

HOMMIKUSÖÖGI RETSEPTID leiad siit.

Autor: Siret Saarsalu