Kinoapuder

Otsid vaheldust tavapärasele hommikusöögile? Mõnusalt magus kinoapuder võib saada sinu uueks lemmikuks!

Kinoa ehk tšiili hanemalts on Peruu ja Boliivia Andidest pärinev rohttaim, mis tõlkes tähendab „seemnete ema“, kuna kannab arvukalt seemneid. Peamiselt on toidupoodides saadaval kreemjas-valgeid, punaseid ja musti kinoaseemneid.

Kinoa on üks vähestest taimedest, mis sisaldab kõiki asendamatuid aminohappeid, olles taimetoiduliste menüüs üks väärtuslikematest toiduainetest. Lisaks on see kiudainete rikas taim gluteenivaba, pakkudes alternatiivi muudele teraviljadele.

Kinoapuder pole ainus, mida kinoast teha saab. Teda sobib lisada ka suppidele, salatitele, hautistele ja kotlettidele.

Vaja läheb:
  • 90 g banaani
  • 50 g kinoad
  • 1,5 dl vett
  • 0,5 dl piima (2,5%)
  • 15 g (1,5 spl) India pähkleid
  • 30 g (0,75 dl) vaarikaid
  • 15 g (1,5 spl) mustikaid
  • 3 g (1 tl) kooritud seesamiseemneid
  • paar mündilehte
  • kõrvale 150 g piima
Valmistamine:

Purusta kahvliga banaan. Pane kinoa keema ning keeda umbes 10 minutit. Lisa piim ja purustatud banaan ning sega putru järgmised 5 minutit aeglaselt.

Serveeri marjade, pähklite ja seemnetega ning joo kinoapudru juurde piima.

Head isu!

1 portsjon annab 500 kcal

Vaata juurde ka toitumisnõustaja soovitusi, kuidas täisterast, kaunviljadest ja pähklitest veelgi enam kasu saada.

kinoapuder