Vaarika-šokolaadi muffinid

Jahuvabad vaarika-šokolaadi muffinid on eriti hõrgud, kergesti ja kiiresti valmistatavad. Vaarikad sisaldavad palju vitamiine ja tumedas šokolaadis on rohkelt antioksüdante, mis teeb need muffinid eriti kasulikeks väikesteks magusateks ampsudeks. 🙂

Vaarika-šokolaadi muffinid sobivad väga hästi kallitele inimestele kinkimiseks!

Koostisained 12 muffini tarvis:
  • 2 kruusi mandlijahu
  • 2 muna
  • 1/4 kruusi kookosõli
  • 1 spl vanilli
  • 1 tl õunaäädikat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/4 tl jahvatatud meresoola
  • 1/2 kruus šokolaadilaaste või -tükke (vähemalt 70 % kakaosisaldusega šokolaadi)
  • 1 kruus värskeid vaarikaid (sobivad ka külmutatud)
Valmistamine:

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sulata kookosõli kastrulis ning sega sellele kõik koostisosad peale šokolaadi ja vaarikate. Sega taigen hoolikalt läbi ning seejärel lisa ettevaatlikult šokolaaditükid ja vaarikad taignasse. Šokolaaditükid võid ise lõigata šokolaaditahvlist. Peamine, et need oleksid ühesuurused ja väikesed, et maitse jaotuks ühtlaselt. Täida muffinivormid 1/4 osas ning küpseta ahjus 15 minutit, kuni need on ilusasti kerkinud ja kuldpruunid.

Head isu! 🙂

*Muffinid on gluteeni- ja kaseiinivabad, seega sobivad ka teatud allergiate ja toidutalumatuste korral.