Räimevorm peedi carpaccioga

Millal Sa viimati valmistasid mõnda oma rooga räimest ehk läänemere heeringast? Räim on natuke unustuste hõlma vajunud kala, mida võiks kindlasti uuesti au sisse tõsta ning hakata teda rohkem meie menüüsse lisama.

Räim on toitainelisuse poolest kala lipulaev – räimes on palju kasulikke vitamiine, näiteks B12 ja E vitamiini, samuti palju kaltsiumi, magneesiumi ja tsinki.

Millist kala ja kuidas valida, vaata Rahvatervise Akadeemia blogist.

Vaja läheb:

Räimevorm

  • 80 g räime või räimefileed
  • 20 g mugulsibulat
  • 220 g kartulit (toores, kooritult)
  • 40 g taimne koor (Oatly)
  • 100 g puljongit (Food Studio)
  • 3 g gheed
  • tilli
  • soola
  • pipart

Peedi carpaccio

  • 250 g peeti, keedetult
  • 3 g oliiviõli
  • 5 g mett
  • sinepit
  • õunaäädikat
  • soola
Valmistamine:

Koori ja viiluta kartulid ning sibul. Juhul, kui sul on rookimata räim, puhasta esmalt kala ning siis tükelda. Määri ahjuvorm gheega. Laota kartuli ja sibula viilud ning räimed kihiti vormi. Sega omavahel puljong ning taimne koor, maitsesta soola ja pipraga. Kalla vormi. Puista kõige peale tilli.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes tund aega.

Peedi carpaccio jaoks viiluta keedetud peedid hästi õhukesteks viiludeks ja laota kandikule laiali. Kastmeks sega omavahel õunaäädikas, kange sinep, mesi, sool ja oliiviõli ning laota peetidele. Lase umbes 30 minutit maitsestuda.

Head isu!

1 portsjon annab 500 kcal.

räimevorm