Taimne määre valgest oast ja koriandrist

Soovid proovida midagi põnevamat võileivakattena? Midagi hoopis teistsugust ja maitserohkemat? Taimne määre valgest oast ja koriandrist on just see uus, huvitav ning värske maitseelamus!

Koriandrit (Coriandrum sativum) on kasutatud toidus aastatuhandeid, teda peetakse suisa kõige vanemaks maitsetaimeks. Teda mainitakse piiblis ning isegi Egiptuse vaarao Tutanhamon võttis koriandri seemneid endaga teispoolsusesse kaasa!

Legendaarse parfüümi Chanel nr 5 üks olulisemaid koostisosi on koriandriõli.

Koduaias koriandrit kasvatades mõjub see loodusliku taimekahjurite peletajana.

Vaja läheb:
  • 1 purk valgeid ube (400 g/ 240 g)
  • 1 küüslauguküüs
  • 10 g külmpressitud oliiviõli
  • peotäis koriandrit
  • sidrunimahla
  • soola
Valmistamine:

Loputa oad korralikult külma veega ja jäta nõrguma. Lisa oad koos küüslaugu, koriandri, sidrunimahla ja vähese soolaga blenderisse ning vurista seni, kuni koostisosad on kõik ühtlaselt püreestatud. Serveeri köögiviljade või leivaga.

Taimne määre sobib ka sooja toidu juurde kastmeks.

Määrides poole määrde kogusest kahele viilule rukkileivale saad suurepärase vahepala.

1 portsjon 300 kcal.

 

Vaata lisaks Rahvatervise Akadeemia blogist Ene Viiardi artiklit kaunviljadest ning Nutrilligendi blogist, kuidas seemnetest ja kaunviljadest parim kätte saada.

taimne määre