Suvekerguse salat
Tõeliselt maitsekas ja värske salat, mis sobib imehästi kergeks õhtusöögiks. Võib lausa öelda, et tervisesõbra kiirtoit, kuna valmistamine käib kibekiirelt. Üllatusliku maitsenüansi lisavad nii artišokk kui ka kõrvitsaseemneõli.
Vaja läheb:
- 20 g lehtsalatit
- 100 g tomatit
- 30 g musti oliive
- 30 g maisi
- 30 g artišokki õlis
- 10 g kõrvitsaseemneõli
- 80 g kanafileed
- 50 g riisinuudleid
- paar tilka kookosrasva või oliiviõli
- 5 g seesamiseemneid
Valmistamine:
Pese ja haki salatilehed, tomat, oliivid ja artišokk, lisa juurde ka mais. Tükelda kanafilee, sega kokku soola ja karriga ning prae väheses rasvaines. Pane riisinuudlid potti, lisa peale keev vesi, lase nuudlitel 5 min pehmeneda. Lõpuks lisa kokku segatud salatile praetud kanatükid ning kurnatud riisinuudlid. Sega läbi, nirista peale kõrvitsaseemneõli ning raputa salatile seesamiseemneid.
Artišoki leiad nt Selverist.
Head isu!