Hurmaa-kurkumipuder on hea viis muuta enda hommikusöök mitmekülgsemaks ja erilisemaks, tänu kurkumi värvile ja hurmaa mesimagusale maitsele.
Hurmaa maitse pakub meile suurepärast maitseelamust ning varustab meid vajaliku esmase energiaga. Kurkum annab pudrule kirka isutõstva värvuse ja peale selle on ta väga kasulik maitseaine, mis tõhustab immuunsüsteemi vastupanuvõimet ning organismi puhastumisprotsesse.
Vaja läheb:
- 50 g täisterakaerahelbeid (vajadusel gluteenivabad)
- 20 linaseemneid
- 20 g kookospiima
- 160 g hurmaad
- kurkumipulbrit
- kaneeli
- väike tükk ingverit
- näpuotsaga soola
- 5 g pähkleid
Valmistamine:
Külm puder: Blenderda hurmaa, ingver, kaneel ja kurkum kookospiimas hoolikalt vedelaks massiks. Aseta pudrukaussi täisterakaerahelbed ja jahvatatud linaseemned. Sellele kalla peale püreestatud hurmaa-kookospiimasegu ja sega hoolikalt läbi. Lisa maitse järgi soola ja kaunista pähklitega. Lase seista (külmas) vähemalt 30 minutit. Nii tõmbuvad kõik maitsed ühtlaselt kaerahelvestesse ja need muutuvad mõnusaks poolpehmeks. Võib valmistada ka eelneval õhtul. Külm puder on hea variant kaasa võtmiseks, kui hommikul ei ole aega süüa teha!
Soe puder: Blenderda hurmaa, ingver, kaneel ja kurkum kookospiimas hoolikalt vedelaks massiks. Keeda kaerahelbed vees pehmeks ja lisa püreestatud hurmaa-kookospiimasegu, jahvatatud linaseemned, maitse järgi soola ja kuumuta tulel veidi aega kuni puder on ühtlaselt soojenenud. Kaunista pähklitega ja naudi soojalt.
Head isu! 🙂