Need soolased muffinid maitsevad oivaliselt äsja ahjust võetuna, kuid maitsevad mõnusalt ka jahtununa!
Tänu rikkalikule toitainesisaldusele sobib bataat ideaalselt meie toidulauale. Neis on palju antioksüdanti beeta-karoteeni, samuti kiudaineid, B6 vitamiini, aga ka mõõdukas koguses rauda, kaltsiumi ja C-vitamiini.
Vaja läheb:
- 600 g bataati
- 5 muna
- 150 g kodujuustu
- 150 g täisteranisujahu
- 80 g sibulat
- 10 g värsket tsillipiprakauna
- 50 g parmesani riivjuustu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- seemneid
- soola, pipart
Valmistamine:
Kuumuta ahi 180-kraadini.
Koori bataat ja riivi peene riiviga kaussi. Puhasta sibul ja tsilli, haki peeneks ja lisa bataadile. Köögivilju võid purustada ka köögiviljalõikuriga, nii saab kiiremini.
Lisa kaussi ka munad, kodujuust, enamus juustust ja jahu-küpsetuspulbrisegu. Sega kõik ühtlaseks ning maitsesta soola ja pipraga. Aseta segu muffinivormidesse, peale puista ülejäänud riivjuust ja seemned.
Küpseta ahjus 45-50 minutit. Maitsevad parimalt soojalt, kuid säilivad külmkapis hoituna kindlasti paar päeva.
Gluteenivaba küpsetise jaoks kasuta nisujahu asemel näiteks toortatrajahu. Sellest kogusest saab ~20 muffinit. Üks muffin on ~70 g ja annab ~100 kcal.
Retsept on inspireeritud Jamie Oliveri raamatust “Tervislikud igapäevatoidud”.
Head isu!