Mustika-šokolaadikook
Hirmus koogi isu on, aga muna, gluteeni ja kaseiini sisaldavaid toite ei saa süüa? Sellisteks juhtudeks jagame Sulle ühte äärmiselt lihtsat mustika-šokolaadikoogi retsepti.
Kuna kook on hästi lihtsakoeline, siis võib ise vabalt täiendusi teha ja oma fantaasiat kasutada. 🙂
Koostisained:
- 1.5 kruusi toortatrajahu
- 3 spl kakaod (magustamata)
- 0.8 kruusi kookospalmisuhkrut
- 1 tl soodat
- 1.5 tl soola
- 1 tl valgeveiniäädikat
- 1 tl vanilli
- 5 spl vedelat kookosõli
- 1 kruus vett
- 0.5 kruusi mustikaid
Valmistamine:
Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega esimesed viis kuivainet omavahel, seejärel lisa äädikas, vanill, kookosõli ja mustikad. Kõige peale vala vesi ning sega, kuni saad ühtlase segu. Vala segu määritud koogivormi (nt ümar, 25 cm) ning küpseta 35-45 minutit. Katsu tikuga, kas valmis. Kes soovib, võib peale teha ka glasuuri. Meie tegime tooršokolaadikatte ja raputasime peale kookoshelbeid.
Kook on muidugi üpris rammus, nii et jaga lahkelt mõned tükid ka sõpradele.