Läätse-šokolaadimuffinid

Mõnusad muffinid, mida võib ilma patutundeta nautida ning sõpru üllatada!

Tervislikust toitumisest rääkides võib jääda mulje, et koogid ja muffinid peaks ära unustama. Tegelikult on üks kodune, isevalmistatud küpsetis täiesti omal kohal, eriti suure treeningkoormuse korral. Tavalise rafineeritud nisujahu asemel on kasutatud läätsesid, mistõttu on need muffinid tunduvalt väiksema glükeemilise koormusega kui tavalised küpsetised. Seega võib neid vahepalana nautida ka kaalulangetamise perioodil.

Vaja läheb:
  • 200 g punaseid läätsesid
  • 40 g gheed või kookosrasva (sobib ka taluvõi)
  • 3 muna
  • 1 tl Bourboni vanilli
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 20 g kanget kakaod
  • 50 g palmisuhkrut
  • 50 g tumedat šokolaadi (56%)
  • 25 g sarapuupähkleid või mandleid
  • 0,5 tl soola
Valmistamine:

Pese läätsed ja keeda pehmeks. Vajadusel kurna üleliigne vesi. Lisa rasvaine ja blenderda või suru lusikaga püreeks. Sega pisut jahtunud massile hulka kuivained, munad ning kõige lõpus ka hakitud pähklid ja šokolaad. Määri muffinivormid rasvainega, jaga tainas vormidesse ja küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 30 minutit.

 

Head nautimist!

 

Retsept leitav ka “Sportlase toitumise käsiraamatus”.