Magus kookoskreem hapuka jõhvikapüreega on hea vaheldus tavapärasele vahukoorega tehtavatele magustoitudele. Jõululauale sobib see jõhvikakreemiga maius ülihästi! Lisaks on see gluteeni- ja piimavaba!
Vaja läheb:
-
- Kookoskreem:
- 200 ml kookospiima (Santa Maria konservpakendis)
- 1-2 tl suhkrut
- vanilli
- Jõhvikamoos:
- jõhvikaid
- veidi vett
- mett
- kaneeli
Valmistamine:
Kookoskreemi tegemiseks peab kookospiim seisma paar tundi sügavkülmas (või 8-12 tundi külmkapis), et koor taheneks. Selleks, et kookospiimalt koort paremini kätte saada, tuleks keerata konserv tagurpidi (mitte avada pealt) ja avada see põhja alt. Nii saab kookospiima vedeliku ära valada ning koore lusikaga kaussi tõsta. Kreemi tegemiseks mikserda kookoskoor, suhkur ning vanill kohevaks vahuks. Jõhvikamoosi tegemiseks kuumuta jõhvikad vähese veega keemiseni ning lisa mesi ja kaneel. Kuumuta mõned minutid kuni marjad on pehmed. Püreeri saumikseriga ühtaseks.
Serveeri kreem koos jõhvikapüreega šokolaadikausikeses või koos seesamiseemnekattes küpsetatud banaanidega. Selleks lõika banaanist paari cm paksused tükid, veereta neid seesamiseemnetes ning küpseta mõned minutid mõlemalt poolt.
Maitseküllast nautimist!