Sooviksid süüa midagi kerget, kuid siiski toitvat ja ei soovi köögis suvel väga palju aega veeta? Siis ongi ideaalsed salatiampsud, mis sobivad väga hästi nii lisandiks grilli kõrvale kui vahepalana.
Vaja läheb:
- 60g kana kintsuliha
- 20 g toorpeekonit
- 150 g tomatit
- 150 g paprikat
- suurem punt Rooma salatit
- 5 g parmesani
- röstitud saiakuubikud
Kastme jaoks vaja läheb:
- 1 tl Dijoni sinepit
- 1 spl maitsetamata jogurtit
- 1 väiksem küüsaluguküüs
- sidrunimahla
- soola
Valmistamine:
Küpseta kana, kas pannil või grillil. Tee sama ka peekoniga. Pruunista saiakuubikud. Murra rooma salati küljest sobilikud lehed, loputa need vee all ning kuivata. Sega omavahel salatikastme koostisosad. Selleks tükelda küüslauk peeneks (või kasuta küüslaugupressi) ning sega ülejäänud komponentidega eraldi kausikeses kokku. Tükelda kana ja peekon, poolita kirsstomatid ning tükelda paprika. Aseta küpsetatud kana- ja peekonitükid salatilehe sisse, lisa kirsstomatid, paprika, kaste, röstitud saiakuubikud ning riivi peale parmesani juust.
Üks portsjon annab 250 kcal.
Idee on saadud retseptisahtlist.