Gluteenivabad pannkoogid

Pannkoogid on paljude lemmikud üle kogu maailma. Neid peetakse traditsiooniliseks pühapäeva hommikusöögiks ja neil on sageli veidi patune reputatsioon.

Kes ütles, et pannkoogid ei ole sobilikud lõuna- või õhtusöögiks? Miks nad ei võiks olla tasakaalus toidukord?

Tõeliselt heade pannkookide saladus on kasutatavate koostisosade tasakaal. Siin nad on – täisväärtuslik toidukord – gluteenivabad pannkoogid, mis on makrotoitainete poolest hästi tasakaalus.

Retsept on sobilik ka neile, kes ei talu gluteeni või piimatooteid.

Vaja läheb:
  • 2 väikest muna
  • 70 g toortatrajahu
  • 80 g mandlipiima
  • 4 g kookospalmisuhkrut
  • 4 g kookosrasva
  • 80 g maasikaid
  • 5 g mett
  • kaneeli
  • soola
  • vett
Valmistamine:

Klopi munad kookospalmisuhkruga vahule. Lisa juurde mandlipiim, toortatrajahu, näpuotsaga soola ning soovi korral ka kaneeli. Kui taigen tundub küpsetamiseks liiga paks, lisa väikeses koguses vett. Küpseta pannkooke kookosrasvaga pigem aeglasemalt ning natuke madalamal kuumusel mõlemalt poolt, kuni pannkook on saavutanud kauni kuldse jume.

Naudi koos värskete maasikate ning meega. Soovi korral võid maasikad ja mee kokku blenderdada ning lisada pannkookidele moosina.

Vihje! Kui soovid küpsetada väikseid pannkooke, lisa juurde ka natuke küpsetuspulbrit.

Head isu!

1 portsjon annab 500 kcal

 

Vaata, ka mis on piimatalumatuse taga ja kas gluteenitalumatus on moehaigus või tõsine probleem.

gluteenivabad pannkoogid