Unistad magusast suutäiest, mida saaks nautida muretsemata liigse suhkrutarbimise pärast? Ahjubanaanid on lihtne, kiire ja maitsev magustoit, aga miks mitte ka treeningjärgne vahepala.
Banaanid sisaldavad palju kasulikke ja tervist toetavaid antioksüdante nagu fenoole, karotenoide ja fütosteroole. Neid ja teisi selles kollases viljas sisalduvaid bioaktiivseid ühendeid seostatakse kolesteroolitaseme alandamisega, vereringe ergutamisega, antibakteriaalse- ja põletikuvastase toimega.
Lisaks on banaanid head kaaliumi ja vitamiin B6 allikad. Kuna kaaliumi kaotame rohke higistamise korral, siis on see vili eriti oluline sportlaste toidulaual, et taastada elektrolüütide tasakaal kehas. Just seetõttu sobib ahjubanaane süüa ka treeningjärgseks vahepalaks.
Vaja läheb:
- 440 g ehk 2 suurt banaani
- 8 g ehk 2 suurt Kreeka pähklit
- 7 g ehk 1 tk Bitteri šokolaadi (70%)
Valmistamine:
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Aseta ahjuplaadile küpsetuspaber. Lõika banaanid koos koorega pikkupidi pooleks, aseta ahjuplaadile ja pane ahju 20 minutiks küpsema. Tükelda šokolaad ja pähklid.
Serveeri ülaltoodud lisanditega ja söö viljaliha koore seest.
PS! Antud lisandid võib välja vahetada Kreeka jogurti või maapähklivõi ning erinevate marjade, pähklite ja seemnete vastu, et rikastada maitseelamusi.
Head maiustamist!
1 portsjon annab 350 kcal.