Bataat ehk maguskartul on lehtertapi perekonda kuuluv taimeliik, mis on tavalisele kartulile sarnane tärkliserohke mugul, mis värvuselt meenutab hoopis porgandit. Kuna bataat kuulub teise perekonda kui meile tuttav tavaline kartul (maavitsaline), siis on ta tihti sobiv ka neile, kes toidutalumatuse tõttu kartulit süüa ei saa.
See ahvatlev bataadipüree on mõnus vaheldus tavalisele kartulipudrule. Juurde serveeri omale meelepäraseid lisandeid, kasvõi näiteks kala ja värsket salatit.
Koostisained:
- 1 suur bataat
- 1.5 spl kõrvitsaseemneid
- 1 spl kookospiima või taimset koort
- 30 g peekoni
Valmistamine:
Pane bataaditükid veega täidetud potti. Keeda 15-20 min kuni pehmenemiseni. Kurna üleliigne vesi välja. Seejärel lisa kookospiim ja püreesta bataadid. Maitsesta soola ja pipraga. Pane ahjuvormi, raputa peale eelnevalt kergelt praetud seemned ja peekonitükid. Küpseta ahjus 20 min (180 °C).
*Peekoni ja kõrvitsaseemnete asemel võib peale raputada ka näiteks kergelt purustatud kreeka pähkleid.