Bataadi magususest ja herne värskusest tuleb kokku üks mõnusalt kreemine püreesupp, mis oma erkrohelise värviga pakub ka rohkelt silmailu. Lisades seemneid ja võttes viilu rukkileiba kõrvale, saad ühe küllastava toidu, kuid meeldivalt kerge enesetunne jääb püsima.
Vaja läheb:
50 g bataati
170 g rohelisi herneid
30 g mugulsibulat
1 küüs küüslauku
3 g gheed
5 g (1 tl) linaseemneid
10 g (2 tl) kõrvitsaseemneid
10 g (2 tl) päevalilleseemneid
1 viil (u 50 g) juuretisega rukkileiba
soola
Valmistamine:
Koori ja tükelda bataat, sibul ning küüslauk. Lisa potti ghee ning pruunista sibulat ja küüslauku kergelt, seejärel lisa bataadi tükid, herned ja vett, nii et köögiviljad oleksid kaetud. Keeda, kuni kõik on pehme. Seejärel püreesta saumikseriga ühtlaseks kreemiks ning lisa vajadusel keevat vett juurde. Maitsesta supp vähese soolaga. Serveeri seemnete ja viilu rukkileivaga. Meie koduleiva retsepti leiad siit.
Head isu!
Üks portsjon annab 500 kcal.
Bataadi magusus ja herne värskus annavad kokku ühe mõnusalt kreemise supi, mis oma erkrohelise värviga pakub ka rohkelt silmailu. Lisades seemneid ja võttes viilu rukkileiba kõrvale, saad ühe küllastava toidu, kuid meeldivalt kerge enesetunne jääb püsima.