Hirsi-köögiviljahautis

Sellel nädalavahetusel valmis üks imemaitsev hirsi-köögivilja hautis, mille retsepti hea meelega ka teile jagan. Seekord katsetasin Lux’i haudepotti. Sama hästi saab seda ilmselt valmistada ka malmpotiga puuahjus või kasvõi tavalise potiga.

Koostisained:
  • 45g hirssi
  • 1/2 suvikõrvitsat
  • 1/2 porgandit
  • külmpressitud oliiviõli
  • sidrunit
Valmistamine:

Loputa hirss põhjalikult veega. Riivi suvikõrvits ja porgand jämedama riiviga. Pane hirss haudepotti, lisa vett nii palju, et seda oleks umbes 0.5 cm üle hirsi. Seejärel pane peale riivitud köögivili. Hauta, kuni hirss on pehme. Seejärel sega ja lisa oliiviõli ning sidrunimahl, maitsesta soola ja pipraga. Peaks jääma kergelt hapukas. Sellesse rooga sobiksid väga hästi ka rosinad 🙂

Juurde valmista näiteks värsket salatit, liha ja sparglit. Spargel kuumuta grillil või vähese oliiviõli ja soolaga ahjus. Peale pigista sidrunimahla.