Jõhvikapallid

Need kiudainetest tulvil pallid on ideaalsed vahepalad nii tööl kui koolis, suurepäraseks energiaallikaks enne trenni ja kiireks taastumiseks pärast trenni.

Kaerakliide kiudainerikkus ja pähklite valgu ning vajalike rasvhapete rohkus teevad neist ühe äärmiselt toitainerikka vahepala. Üks pallike kaalub ~15 g, annab ~ 50 kcal ja 1 g kiudaineid.

Vaja läheb:
  • 2 muna
  • 110 g kuivatatud jõhvikaid
  • 70 g meelepäraseid pähkleid
  • 100 g kaerakliisid
  • 50 g kaerahelbeid
  • 40 g mett
Valmistamine:

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Purusta pähklid. Lisa kuivatatud jõhvikad, kaerakliid ja kaerahelbed. Klopi eraldi kausis lahti muna koos meega. Sega kõik kokku nii, et taignast annaks käte vahel vormida väikesed pallid.

Aseta vormitud pallikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pane need kuuma ahju. Küpseta 20 minutit.

Sellest kogusest saab ~30 pallikest.

Head isu!