Kaerahelbepuder astelpajumarjadega on ideaalne hommikusöök. Kaerahelbed sisaldavad rohkelt kiudaineid, mis tagavad pikaks ajaks täiskõhutunde. Lisaks annab see hommikusöök koos lisanditega erinevaid vitamiine ja mineraalaineid nagu mangaani, fosforit, magneesiumi, tsinki ja erinevaid B-rühma vitamiine. Kaer on kergesti seeditav, aitab tagada normaalset kolesteroolisitaset, reguleerida veresuhkrutaset ning aitab alandada vererõhku.
Pudrus lisandina kasutatav astelpaju on täiuslik taimne vitamiinide allikas – sisaldades C-vitamiini, erinevaid B-rühma vitamiine, P-, K- ja E-vitamiini ning karotenoide. Samuti sisaldab rohkesti koliini, flavonoide, kumariine, parkaineid, eeterlikke õlisid, rasvhappeid, mineraalaineid.
Astelpaju soovitatakse kasutada gripi ja külmetushaiguste ajal ning samuti paljude teiste tervisemurede korral. Astelpaju stimuleerib immuunsüsteemi ning ergutab hormonaalsüsteemi tegevust.
Vaja läheb:
- 50 g täisterakaerahelbeid (kuivainena)
- 100 g kaerajooki
- 70 g mustikaid
- 50 g astelpajumarju
- 50 g banaani
- 15 g maapähklivõid
- 5 g kõrvitsaseemneid
- soola, vett
Valmistamine:
Pane täisterakaerahelbed koos kaerajoogi ning veega vaikselt pliidile keema. Soovi korral lisa näpuotsatäis soola. Lase kaerahelvestel vaiksel tulel haududa 10-15 minutit või kuni helbed on pehmed.
Serveeri puder mustikate, astelpajumarjade, banaani, maapähklivõi ja röstitud kõrvitsaseemnetega.
Kosutavat päeva algust!
Astelpaju kasulike omaduste kohta saad rohkem lugeda meie blogist.
1 portsjon annab 500 kcal.