Kardemoni puding
Kardemon, apelsin ja laim kookospiimas loovad ootamatult huvitava koosluse, mis selles chia pudingus pakub hõrgu elamuse maitsete maailmas!
Ingveriliste sugukonda kuuluvat kardemoni kasutatakse kõige enam Lähis-Ida ja India köögis. Külma aja eel sobib see aga ideaalselt ka meie toidulauale, sest kardemonis sisalduval eeterlikul õlil tsineoolil arvatakse olevat hea leevendus külmetushaiguste korral.
Vaja läheb:
- 50 g kookospiima
- 50 g apelsinimahla
- 10 g laimimahla
- 30 g chia seemneid
- 1 tl kardemoni
- 50 g apelsini
- 30 g vahtrasiirupit
Valmistamine:
Sega kookospiim apelsinimahla, laimimahla ja vahtrasiirupiga. Võimalusel kasuta värskelt pressitud laimi- ja apelsinimahla. Lisa kardemon ja chia seemned. Lase külmkapis vähemalt tund aega seista ning serveeri apelsiniviiludega.
See kogus annab 350 kcal. Huvitavaid maitsenaudinguid!