Särtsakalt sügavpunane ja imemaitsev peedipüreesupp lihtsalt tuleb järele proovida!
Peet on rikas nii antioksüdantide kui kaaliumi poolest, olles üks joodirikkamaid köögivilju. Peet parandab vereloomet, aitab alandada vererõhku, parandab rasvade ainevahetust ning seedimist ja tugevdab immuunsüsteemi.
Vaja läheb:
- 96 g peeti
- 1,5 g sidrunit
- 12 g mugulsibulat
- 4,5 g küüslauku
- 3 g oliiviõli
- 40 g kartulit
- 3 g värsket basiilikut
- 15 g kookospiima
- 140 ml vett
- soola ja pipart
Valmistamine:
Tükelda peet väikesteks tükkideks, aseta keeva vette, lisa sinna ka sidruni mahl ning keeda peet pehmeks. Pruunista küüslauk ja sibul pannil õlis. Kui peet on juba enam-vähem pehme, lisa sinna ka väikesteks tükkideks tükeldatud kartul ning pruunistatud sibul ja küüslauk. Hauta tasasel tulel kuni kõik koostisosad on pehmed ja valmis püreestamiseks. Nüüd lisa veel kookospiim, maitsesta soola ja pipraga ning püreesta kreemjaks. Serveeri basiilikulehe vm meelepärase maitserohelisega. Sellest kogusest saab ca 300 g suppi.
Retsept on pärit Reelika Õigemeele raamatust “Targalt toitudes”.
See kogus (300 g) koos kahe viilu leivaga annab 260 kcal.