Kõrvitsakreem

Kõrvits koos vürtsidega selles magustoidus pakub üllatava maitsekoosluse, mis sobib nii pärastlõunseks maiustamiseks kui ka pidulauale külalistele maitseüllatuseks!

Kõrvits peidab endas hulgaliselt antiosküdantse toimega karotenoide ja vitamiine. Rahvameditsiinis hinnatakse kõrgelt kõrvitsa viljaliha kui neerude ja kusepõie töö parandajat ning head veeväljutajat.

Vaja läheb:
  • 100 g kõrvitsapüreed
  • 50 g vahukoort
  • 50 g toorjuustu
  • 20 g vahtrasiirupit
  • 0,5 tl kaneeli
  • 0,5 tl ingverit
  • 0,5 tl muskaatpähklit
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 30 g marju
Valmistamine:

Kõrvitsapüree jaoks keeda kõrvits väheses vees pehmeks, vala ära keeduvesi ja püreesta kreemiks. Vahusta vahukoor vanillsuhkruga. Lisa hulka toorjuust ja jahtunud kõrvitsapüree. Sega hulka vürtsid ja vahtrasiirup. Lase külmkapis vähemalt tund aega taheneda ning serveeri meelepäraste marjadega.

Retsept on inspireeritud Pamela Marani raamatust “Hullult head valge suhkruta magustoidud”.

See magustoit annab 330 kcal. Mõnusat maiustamist!