Rohke küüslaugu, tšilli ja sidruniga kuumutatud krevetid annavad äärmiselt mõnusa maitseelamuse ning löövad ka keha soojaks. Maitsev ja vürtsine krevetiwok sobib hästi nii lõunaks kui ka kergeks õhtusöögiks. Kui soovid toekamat lõunat, siis lisa juurde riisinuudleid, samas ilma nendeta saad kergema õhtusöögi.
Vaja läheb*:
- 125g suhkruhernest
- 100 g porgandit
- 150 g hiinakapsast
- 30 g küüslauku
- 200 g hiidkrevette
- 30 g oliiviõli
- peterselli
- tšillit
- 80 g riisinuudleid
- 6 g seesamiseemneid
*Antud kogusest jagub kahele inimesele.
Valmistamine:
Lõika porgandist ja hiinakapsast ribad ning kuumata koos hernestega oliiviõlis. Seejärel tõsta segu teise kaussi. Vala pannile õli juurde ning kuumuta hakitud küüslauk ja tšilli. Seejärel lisa neile puhastatud ja sulatatud krevetid. Prae krevette 2-3 minutit. Samal ajal lase potis vesi keema. Kui vesi keeb, siis tõsta tulelt, lisa vette veidi oliiviõli ja riisinuudlid. Sega kahvliga kuni nuudlid on peaaegu pehmed. Kui krevetid on 2-3 minutit praadinud, siis puista peale hakitud petersell, ülejäänud köögiviljasegu ning keedetud riisinuudlid. Sega läbi, kuumuta veel veidi, tõsta taldrikule ning serveeri seesamiseemnete ja värske peterselliga.
Head isu!