Läätse-riisi hautis fenkoliga

Läätse-riisi hautis fenkoliga sobib väga hästi mõnusaks õhtusöögiks ning veelgi enam – väga hästi kaasavõetavaks lõunasöögiks!

Vaja läheb:
  • 40 g täisterariisi
  • 50 g läätsesid
  • 80 g fenkolit
  • 15 g mugulsibulat
  • 10 g India pähkleid
  • 10 g värsket tsillipiprakauna
  • 5 g värsket peterselli
  • sidrunimahla
  • oliiviõli
  • maitsestamiseks soola
Valmistamine:

Pane riis rohke veega keema, lisa maitseks ka soola. Poole keemise pealt lisa pestud läätsed ning lase neil pehmeks keeda (väldi pudruks keetmist).

Samal ajal kuumuta pannil õli. Pese, puhasta ja tükelda fenkol (apteegitill) ning sibul ja pruunista need koos india pähklitega pannil kergelt läbi.

Kui riis ja läätsed on juba kergelt pehmed, kurna need veest ning lisa pannile fenkoli-sibula ja pähklisegu hulka. Sega läbi, lisa rohkelt (maitse järgi) värsket pigistatud sidruni mahla ning maitsesta soolaga. Lisa juurde ka värske petersell.

Riisi ja läätse kombinatsioon on väga hea veresuhkru tasakaalustamiseks, hoides kõhu mõnusalt täis. Väga mõnus ja mahlane hautis (alati saab reguleerida mahlasust fenkoli, sidrunimahla ja oliiviõli lisamisega), mis annab tõelist energiat! Serveeri koos värske salatiga! See portsjon annab 500 kcal.

 

Head isu!