Marjakreem

Kiiresti ja kergesti valmiv maitsev vahepala lihtsustab oluliselt igapäevase menüü planeerimist. Marjakreem valmib käepärastest koostisosadest paari liigutusega!

Sõltuvalt aastaajast sobib marjakreemis kasutada nii värskeid kui ka külmutatud marju. Oma toitainelise koostise ja valgusisalduse poolest sobib marjakreem suurepäraselt ka treeningujärgseks vahepalaks.

Vitamiinide ja antioksüdantide rikkad marjad on suur lisaväärtus meie menüüs, mida võiks tarbida igapäevaselt. Seda enam, et erinevaid marju omavahel kombineerides täiustavad neist saadud antioksüdandid üksteist ning kasu kehale on veelgi suurem.

Vaja läheb:
  • 180 g maitsestamata Kreeka jogurtit (4%)
  • 250 g marju (nt 50 g sõstraid, 100 g vaarikaid, 100 g mustikaid)
  • 60 g banaani
  • 5 g Tseiloni kaneeli
Valmistamine:

Sega pestud marjad ja viilutatud banaan läbi Kreeka jogurtiga. Kreemise massi valmistamiseks kasuta saumikserit või blenderit. Lisa kaneel ning sega läbi. Lisa garneeringuks marju ning kosutav marjakreem on nautimiseks valmis!

1 portsjon ehk 495 g marjakreemi on 300 kcal

 

Vaata ka Rahvatervise Akadeemia teadusblogi, kus Laine Parts ja Lilian Ruuben kirjutavad antioksudantidest ning immuunsüsteemi toetamisest!

marjakreem