Šokolaadikook mustade ubadega
Antud koogis on jahu asemel kasutatud musti ube, mis muudab glükeemilist koormust tublisti madalamaks. See tähendab, et seda ahvatlevat šokolaadikooki võivad rahuliku südamega nautida ka kaalulangetajad. 🙂
Ja maitsev ta on! Keegi pole veel aru saanud, et seal oad sees on.
Koostisained:
- 3 purki musti ube
- 30 g toorkakaod
- 2 muna
- 1 munavalge
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1/2 tl soodat
- 1 spl kookosõli
- magustajat vastavalt maitsele (agaavisiirup/mesi/stevia vms)
- 2 spl mandlipiima (või muud taimset piima)
- 200 g mustikaid või vaarikaid
Valmistamine:
Loputa oad, pane seejärel kõik koostisosad peale marjade blenderisse või köögikombaini ning sega ühtlaseks massiks. Seejärel kalla segu vormi (nt 20×20 cm), peale puista marjad. Ahi kuumuta 180 kraadini ning küpseta kooki umbes 35 minutit. Tegemist on tõsiselt šokolaadise maiusega, mille juurde sobivad ideaalselt näiteks maasikad.
Foto: Karita Laugus