Pehmed bataadi-porgandi küpsised

Köögiviljadest küpsised? Ei tänan? Usu, neid küpsiseid sa lihtsalt pead ise järele proovima!

Need on magusad ja pehmed, peamiselt köögiviljadest koosnevad küpsised petavad ära iga lapse ning ma usun, et ka täiskasvanu. Köögiviljad koos kaerahelveste ning krõmpsuvate pähklite ja tumedate šokolaaditükkidega annavad tulemuseks väga mõnusa maiustuse või miks mitte ka vahepala. Küpseta valmis ja jäta lapsele pärast kooli või lasteaeda nosimiseks ja vaata, mitu küpsist taldrikule alles jääb 😉

Vaja läheb:
  • 200 g bataati
  • 1 suurem porgand
  • 1 muna
  • 100 g (peeneid) kaerahelbeid
  • 1 spl kookosrasva
  • 2 spl kookospalmisuhkrut
  • 1 spl kaneeli
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • peotäis mandleid või pähkleid
  • 50 g šokolaaditükke
Valmistamine:

Koori ja tükelda bataat ja porgand väikesteks tükkideks. Keeda tasasel tulel pehmeks. Kuna bataat keeb kiiremini, siis tee porgand väiksemateks tükkideks kui bataat. Kui köögiviljad on pehmed, kurna vesi ning püreeri köögiviljad saumikseriga (võid ka kahvliga purustada). Sooja püree hulka sega kookosrasv. Sega kaerahelbed küpsetuspulbriga. Lisa leigele püreele muna, maitseained ning kaerahelbe-küpsetuspulbri segu. Viimasena lisa taginale väiksemaks tükeldatud mandlid või pähklid ja šokolaaditükid. Tõsta lusikaga pannile väikesed pätsid ning küpseta 180 kraadi juures ca 20 minutit.

 

Retsept on pärit Ingrid Mardisoo raamatust „Köögiviljad kavalalt kõhtu“.

 

Head maiustamist!