Rabarberikissell kohupiimaga

Vana hea klassikaline rabarberikissell on meie pere igakevadine lemmik. Vähemalt ühe korra on see alati menüüs. Rabarberikissell on jook, mis viib tagasi lapsepõlve – mulle meenub vanaema, kes  suure potiga puupliidi peal kisselli keetis ning sellel siis aknalaua peal jahtuda lasi. Kuigi, kes seda jahtumist oodata jõudis! Rabarberikissell maitseb ju imehästi ka soojalt.

Rabarberikissell kohupiimaga pole mitte lihtsalt mõnus maius varasuvesse, see sobib suurepäraselt ka sportlastele treeningujärgseks vahepalaks. Rabarberikissell annab süsivesikuid ning kohupiim valku. Koos on nad just sobivas vahekorras, et toetada jõuvarude taastumist.

Harrastussportlase valguvajaduse kohta on huvitava loo kirjutanud meie toitumisnõustaja Tuuli Taimur.

Vaja läheb:
  • 200 g rabarberit
  • 200 g vett
  • 25 g kookospalmisuhkrut
  • 4 g tärklist
  • 100 g kohupiima, R 4%
  • 10 g kookoshelbeid
Valmistamine:

Lõika rabarberivarred väiksemateks tükkideks, pane rabarberid koos veega potti ning kuumuta keemiseni. Keeda vaiksel tulel umbes 10 minutit, kuni rabarber on muutunud pehmeks. Lisa veele ning rabarberitele suhkur. Seejärel nirista hulka väheses külmas vees lahustatud kartulitärklis, segu samal ajal pidevalt segades. Kuumuta veel kord keemiseni ning tõsta pott nüüd tulelt. Jahuta!

Naudi kisselli koos kohupiimaga, mille sisse on eelnevalt segatud kookoshelbed.

Kartulitärklist kasutades tuleb rabarberikissell klaarim, kevadisi esimesi rabarberivarsi pole vaja koorida ning roosad koored jätavad ka kisselli roosakamaks. Kui jahtuva kisselli pinnale veidi suhkrut puistata, ei teki mõnda sööjat pelutavat “kisselli nahka”.

Üks portsjon annab 260 kcal (sh 9 g valku ja 64 g süsivesikuid).

 

rabarberikissell