Ramen supp on väga lihtsustatult Jaapanist pärit nisunuudlitega lihaleem. Ramen supi retsepte on väga palju, mis on ehk ka põhjus, et just see tõusva päikese maa roog on saanud rahvusvaheliselt tuntud kosmopoliidiks ning paljude suureks lemmikuks.
Tuhandetele variatsioonidele vaatamata on Ramen säilitanud oma jaapanipärasuse, mille juures vast kõige olulisem on roa suhteline lihtsus ja kokkaja fantaasialend. Kerge kana ja idudega Ramen supp sobib kevadesse suurepäraselt!
Vaja läheb:
- 60 g kanafileed
- 20 g ehk u pool kanamuna
- 270 g aasiapärast puljongit (Food Studio)
- 20 g heledat misopastat
- 5 g sojakastet
- 25 g hapendatud või toorest porgandit
- 15 g spinatit
- 10 g Alfalfa idusid
- 50 g riisi-, muna- või ramen nuudleid
- 10 g külmpressitud oliiviõli
- soola
- karrit
- klaas ananassimahla
Valmistamine:
Vala puljong potti ja soojenda keemiseni. Sega hulka misopasta ja sojakaste. Nüüd tükelda kanafilee, sega see õli, soola ja karriga ning prae pannil läbi. Pane keema kana- või vutimanad. Vala riisinuudlitele keev vesi peale ning neil lase umbes 5-10 minutit pehmeneda. Ramen supi tegemiseks võib kasutada spetsiaalseid ramen nuudleid, kuid sobivad hästi ka näiteks munanuudlid vm. Lõika porgandist peened kangikesed ning haki spinati lehed. Võimalusel kasuta hapendatud porgandit – see annab imelise maitsenüansi. Samas sobib väga hästi ka tavaline toores porgand. Kui kõik ettevalmistustööd on tehtud, tõsta nuudlid kaussi, vala peale maitsestatud puljong ning lisa pooleks lõigatud muna(d), porgand, spinat ja idud.
Serveeri supi kõrvale väike klaasike mahla, et toidus sisalduvad toitained saaksid kenasti tasakaalu. 😉
Ramen supist saab rohkem lugeda meie blogist.
Üks portsjon annab 500 kcal.