Ratatouille kanaga

Köögiviljahautisi leiab erinevate rahvaste köökidest. Prantslaste hautis kannab nime ratatouille (pärineb sõnast, mis tähistab segamist) ning selle juured on Nizza kandis. Ratatouille retsepte on väga mitmesuguseid. Enam levinud komponendid on tomatid, küüslauk, sibul, suvikõrvits, baklažaan, paprika ning erinevad ürdid.

Algselt oli see vaeste talupoegade roog, mida valmistati rohmakalt hakitud ja käepärastest köögiviljadest. Tänapäevane retsept ilmus esmakordselt trükituna 1930ndatel. Ratatouille on imeline, maitsev ja kerge suvine toit.

Ka lapsi on lihtne seda proovima meelitada, sest teatavasti valmistas Disney kuulus rott-kokk ratatouille’d samanimelises multikas ning võitis sellega kõigi südamed 😉

Vaja läheb:
  • 50 g täisterariisi
  • 40 g paprikat
  • 40 g porgandit
  • 40 g suvikõrvitsat
  • 10 g sibulat
  • 80 g kanafileed
  • 240 g purustatud tomateid
  • 1,5 sl külmpressitud oliiviõli
  • basiilikut või beebispinatit
  • soola
  • pipart
Valmistamine:

Pane riis keema. Tükelda köögiviljad ja kanafilee. Maitsesta kanafilee soolaga ning pruunista pannil oliiviõlis. Lisa kanale hakitud köögiviljad, sega läbi ja kuumuta veel mõned minutid. Viimasena lisa purustatud tomatid ja maitsesta ratatouille soola ja pipraga.

Serveeri hautis keedetud täisterariisiga. Riputa roale värsket basiilikut või beebispinati lehti.

Head isu! Või nagu prantslased ütlevad: Bon appétit!

Üks portsjon annab 500 kcal 

 

ratatouille